Skip to main content

Λίγα λόγια για μας


Είμαστε μια μικρή οικογενειακή αγροτική επιχείρηση στο νησί της Κεφαλονιάς από τα μέσα της δεκαετίας του 80 τότε που όλοι οι νέοι στρέφονταν στον ανερχόμενο προσοδοφόρο τουρισμό εμείς ακολουθήσαμε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής δουλεύοντας πραγματικά σκληρά στους εγκαταλελειμμένους ελαιώνες και αμπέλια των προγόνων μας.


Καλλιεργώντας τα βιολογικά με πάθος , νεανική ορμή και αγάπη για μια ξεχασμένη γη.
Συγχρόνως μας τράβηξε η γοητεία της θάλασσας και η ελευθερία του ανοιχτού πελάγους.
Έτσι αποκτήσαμε την Ανδρομέδα ένα παλιό παραδοσιακό αλιευτικό τρεχαντήρι 11 μέτρων.
Για 24 χρόνια ψαρεύαμε στη θάλασσα με όλο το δυνατό σεβασμό προς αυτή και τα πλάσματά της.Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και η υπεραλίευση ανάγκασε εμάς και πολλούς άλλους ψαράδες να εγκαταλείψουμε την επαγγελματική αλιεία το 2014.

Από τότε λοιπόν ασχοληθήκαμε δυναμικά με τη βιολογική γεωργία χρησιμοποιώντας και στοιχεία βιοδυναμικής γεωργίας.
Φυτέψαμε καινούρια αμπέλια Ρομπόλας φτάνοντας συνολικά τα 15 στρέμματα αμπέλια και 30 στρέμματα ελαιόδεντρα όλα στις νότιες πλαγιές του Αίνου. Ένας τόπος ιδανικός για βιοκαλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας

Αυτό που μας ώθησε στη βιολογική γεωργία ήταν η ανάγκη να προσφέρουμε στην οικογένειά μας και στους γύρω μας ξεχασμένες γεύσεις υγιεινών προϊόντων.
Άλλωστε ανήκουμε στη γενιά που πρόλαβε τις αυθεντικές γεύσεις όταν η χημική βιομηχανία δεν είχε σχέση με την παραγωγή τροφίμων.

Γι αυτό επιμένουμε:
-Στη φυσική ρομπόλα με μικρή στρεμματική απόδοση , φυσικούς ζυμομύκητες και ελάχιστα θειώδη . Όλα αυτά δίνουν μια Ρομπόλα φρουτώδη, διεγερτική που ευφραίνει καρδιά και πνεύμα.

-Στο ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο από τις πλαγιές του Αίνου στο ανώτερο σημείο που μπορεί να ευδοκιμήσει η ελιά 600-700μ

-Στο τσίπουρο από ντόπιες ποικιλίες και πάντα διπλή απόσταξη για ένα καλό κεφάλι ακόμα και την επόμενη μέρα.
Στους φυσικούς τρόπους καλλιέργειας, στη βιολογική καλλιέργεια με στοιχεία βιοδυναμικής γεωργίας καθώς και στην θεωρία της μνήμης του νερού από την καλλιέργεια μέχρι την εμφιάλωση

0
    Your Calendar
    Your Calendar is empty
      Calculate Shipping
      Apply Coupon